dom za stare odiseja Beograd

Za mlađe članove porodice koji se susreću sa izazovom kvalitetne nege o starijim članovima porodice, pomoć im postaje ponekad neophodna čak iako bi voleli da nije tako. Dom Starih "Odiseja" u takvim situacijama može pružiti privremeno utočište kroz naš program odmora I kratkoročnijih boravaka. Vaši voljeni će imati dobrobit od dvadesetčetvoročasovne nege osoblja našeg porodičnog doma, najbolju ishranu prilagodjenu potrebama, negu iskusnih medicinskih sestara i raznolikie društvene aktivnosti. Uz našu pomoć možete predahnuti, sigurni da su vaši voljeni uistinu zbrinuti.

Starački dom Beograd, "Odiseja" ima više odeljenja. Svi oni sarađuju u pružanju individualnih tretmana stvorenih kako bi pružili komfor i ispunili fizičke, emotivne, psihološke i duhovne potrebe naših stanara. Naše osoblje je uvek tu za stanare našeg doma za stare, u brizi od 24 sata kako bi učinilo istinitim naše obećanje o obezbeđivanju brižnog okruženja punog podrške. Svi naši stanari imaju priliku učestvovati u drušvenim aktivnostima kao što su:

  • Svakodnevna vežba pod stručnim nadzorom
  • Proslava rođendana svakog korisnika
  • Kreativne radionice
  • Igranje društvenih igara
  • Plesne večeri
  • Aktivnosti uz sugestiju korisnika

Naši nutricionisti i kuvari brinu o prehrambenim potrebama i imaju na umu specifičnosti svakog pojedinca. Naš dom zadovoljava sve državne standarde i odredbe.

Naš tim iskusnog osoblja sarađuje sa lekarima kako bi zadovoljili fizičke, psihološke potrebe stanara porodičnog doma i njihovih porodica ili bili uz osobu u svakom trenutku njegovog života, tretirali ga sa poštovanjem makar taj trenutak bio i poslednji.

Dom za stare osobe„Odiseja“ obezbeđuje smeštaj pokretnih, polupokretnih i nepokretnih lica. Našim korisnicima nudimo luksuzan, udoban i bezbedan smeštaj u novom, kvalitetno građenom objektu, što nas izdvaja i smešta u vrh ponude domova za stara lica u Srbiji.
Da bi zadovoljio i najviše standarde, Dom za stare "Odiseja" pažljivo je odabrao vrhunske profesionalce koji 24 časa dnevno vode računa o našim korisnicima.
Raznovrsna, zdrava i bogata ishrana pod nadzorom nutricioniste, prilagođena zdravstvenom stanju naših korisnika. Od dana kada korisnik dođe u naš dom, visokokvalifikovano osoblje ima zadatak da se upozna sa dotadašnjim društvenim životom korisnika, njegovim željama i očekivanjima i da to kasnije što bolje iskoristi kako bi se apsolutno eliminisao osećaj usamljenosti, otuđenosti, neprihvatanja.
Prostor je uređen po svetskim standardima, sobe su u prijatnim i opuštajućim pastelnim bojama, dvokrevetne i trokrevetne, sa udobnim krevetima i mestom za odlaganje ličnih stvari. Korisnicima su na raspolaganju trpezarija, dnevni boravak sa televizorom, kao i lepe, prostrane terase i dvorište sa fontanom. Dom za stare i negu bolesnih Odiseja pruža svojim korisnicima celovit sistem usluga:
1. Zdravstvenu zaštitu
2. Stručan socijalni rad
3. Radnu terapiju
4. Usluge ishrane
5. Negu i brigu o ličnoj higijeni
6. Kulturno-zabavne aktivnosti
.